Megsemmisítették a pannonhalmi rekonstrukciós tendert

Megsemmisítette a pannonhalmi Főmonostori Bazilika belső rekonstrukciójára kiírt tendert lezáró döntést a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB), miután az orgona letakarását nem a kívánt áron adta meg a nyertes cég - a határozat a Közbeszerzések tanácsa honlapján jelent meg.
MTI-Eco, 2011. június 26. vasárnap, 10:41
Fotó:

A közbeszerzést még tavasszal a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátsága írta ki. A négy ajánlattevő közül végül kettő maradt versenyben, és a tendert a Laki Épületszobrász Zrt. nyerte 412,3 millió forintos ajánlatával, míg második helyen a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. végzett 464,9 millió forinttal. Ez utóbbi cég kezdeményezett jogorvoslatot a KDB-nél.

A Reneszánsz több kifogást tett, amelyből végül egy maradt fenn a rostán. A KDB megfelelőnek ítélte a Laki referenciáit, és úgy vélte, hogy a nyertes cég ajánlata nem kirívóan alacsony. Ugyanakkor az ajánlatkérő előírta: az orgona pormentes letakarását annak karbantartója végezze, és erre minden ajánlattevő állítson be 1,5 millió forintot.

A Laki Zrt. viszont csak 859,5 ezer forintot tett erre a sorra, és azzal védekezett, hogy az 1,5 millióból fennmaradó összeget a felvonulási költségek közé helyezte. Ezt nem fogadta el a KDB, és megsemmisítette az ajánlatkérő eljárást lezáró döntését.

HOZZÁSZÓLÁSOK