Megtisztítják a Postát

A magyar Posta a közlekedési minisztérium megszűnésével automatikusan a KVI, később az ÁPV Rt. felügyelete alá kerül - értesült a Népszabadság.
Molnár Csaba, 2002. június 4. kedd, 08:08

Az ÁPV Rt. leválasztja a Postabankot a postáról és felkészíti a magánkézbe adásra. Ugyancsak lekapcsolják a postáról a tevékenységet nem folytató biztosítótársaságát, és végfelszámolják a Tetra Rt.-t.
A posta büntetőfeljelentést tett a gazdasági vezetés két tagja ellen hűtlen kezelés és a számviteli törvény megsértése gyanújával. A május 31-én rendkívüli felmondással elbocsátott dolgozók elleni büntetőfeljelentést a társaság belső ellenőrzési igazgatósága által végzett vizsgálatsorozat megállapításai alapján tették meg. A rendkívüli felmondásra a jogalapot és okot az adta, hogy a két vezető néhány cselekedete és magatartása veszélyeztette a Magyar Posta Rt. gazdasági érdekeit. A társaság közleménye szerint a két érintett által engedélyezett és teljesített kifizetések sértették a számviteli törvény előírásait.
A belső ellenőrzési vizsgálatsorozat alapján az érintett vezetők több gazdasági társaság tagjaiként és vezető tisztségviselőjeként tevékenykedtek, amelynek bejelentését elmulasztották, és amely ellentétes vezetői munkaszerződésükkel, valamint az összeférhetetlenségi szabályokkal - áll a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK