A VIG az idei első fél évben 4,908 milliárd euró, az egy évvel korábbinál 1,5 százalékkal alacsonyabb díjbevétel után 250,5 millió euró adó előtti eredményre tett szert, 16,8 százalékkal alacsonyabbra a 2014 első félévi 301,1 millió eurónál. Az adó előtti nyereség 67 százalékát a kelet- és közép-európai régióban termelte ki a társaság.

A nettó nyereség az első fél évben 14,9 százalékkal, 197,1 millió euróra csökkent. Az egy részvényre jutó évesített nyereség 13,7 százalékkal 3,33 euróról 2,87 euróra csökkent.

A költségek és kártérítések aránya a bevételhez képest (combined ratio) javult, 1,2 százalékponttal 95,9 százalékra, az utóbbi öt évben a legalacsonyabb első félévi értékre csökkent.

A Standard & Poor's hitelminősítő a félév folyamán megerősítette a VIG "A+" adósbesorolását stabil kilátással, a cég így továbbra is a bécsi tőzsde ATX indexének legjobb besorolással rendelkező tagja.

Folytattuk a terjeszkedést az üzleti szempontból ígéretes Baltikumban. Viszontbiztosítási üzletágunk magas jövedelmezőségére utaló módon pedig javult a szakmai teljesítmény egyik legfontosabb mutatója, a költség/bevételi arány is, ami viszontbiztosítási üzletágunk magas jövedelmezőségére utal és különösen fontos eredmény a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben - kommentálta az adatokat Peter Hagen, a Vienna Insurance Group vezérigazgatója.

(Képünk illusztráció.)