Megtorpedózta az EU Orbán kedvencét

Felszólította az Európai Bizottság Magyarországot, hogy módosítsa a jogszabályt, amely bizonyos feltételek mellett mentesíti a gyümölcspárlatokat (a pálinkát) a jövedéki adó alól.
NAPI, 2012. június 21. csütörtök, 12:42
Fotó: Napi.hu

A magyar szabályozás értemében jövedékiadó-mentes a háztartások vagy a szeszfőzdék által személyes használatra előállított pálinka évi 50 liter mennyiségig.

Az alkoholtartalmú italok jövedéki adóját uniós jogszabály (a 92/83/EGK irányelv) harmonizálja. Az irányelv alapján Magyarország a szeszfőzdékben előállított, személyes fogyasztásra szánt pálinkára irányadó jövedékiadó-mértéket 50 százalékkal csökkentheti évi 50 liter mennyiségig. A hazánk által biztosított adómentesség azonban meghaladja az uniós szabályozás által lehetővé tett mértéket, erre hívta fel most a figyelmet az EB.

A felszólítás indokolással ellátott vélemény formáját ölti, ami a kötelezettségszegési eljárás második szakaszának felel meg. Amennyiben a szabályozást nem hozzák két hónapon belül összhangba az uniós joggal, az ügyet a Bizottság az Európai Unió Bírósága elé terjesztheti.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2012.06.21 12:49

A Szent Kétharmados Pálinkát nem adjuk!

A pénzt adják a Várkert bazárra meg minden másra, de a mi dógainkba ez a Mockba bele ne szójjon, a kirielejzumát!

Mi vagyunk Európa eleje, oszt nekünk üzengetnek?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html