Megvan az MKB Bank új tulajdonosa?

Egy kötelező érvényű vételi ajánlat múlt heti elfogadásával eldőlt, kié lesz az MKB Bank, az új tulajdonos kilétét azonban csak az Európai Bizottságtól kapott június végi határidőig fedi fel a tulajdonosi jogokat gyakorló MNB - tudta meg független forrásokból a Portfolio. A vg.hu-nak eközben minden alapot nélkülözőnek nevezték jegybanki források azokat a piaci pletykákat, amelyek szerint az MNB által létrehozott alapítványok lennének közvetett módon a vevők.
portfolio.hu, 2016. március 29. kedd, 15:58
Fotó: Napi.hu

Nagy Márton jegybanki alelnök és az MNB által létrehozott hat alapítvány is cáfolta, hogy külföldi magántőkealapon keresztül az alapítványok szerzik meg az MKB többségi tulajdonát, pedig a piacon tartja magát ez a pletyka.

Azt állítólag az Európai Bizottság sem nézné jó szemmel összeférhetetlenségi okok miatt, hogy az alapítványok (például az a Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány, amelynek kuratóriumi elnöke Balog Ádám MKB-vezér) közvetlenül szálljanak be a bankba. A vg.hu szerint ezzel szemben két magántőkealap maradt versenyben az MKB-ért, de a Portfolio úgy tudja, már eldőlt a küzdelem egy kötelező érvényű ajánlat múlt heti elfogadásával, de az új tulajdonos bejelentésével megvárják a június végi határidőt,

HOZZÁSZÓLÁSOK