Megveheti a Főgázt az állam

A Főgáz Zrt. lehet az az egy energiacég, amit – Németh Lászlóné, nemzeti fejlesztési miniszter legutóbbi nyilatkozatának megfelelően - még az idén megvásárol az állam – értesült a Figyelő.
Napi.hu, 2013. november 13. szerda, 09:04
Fotó: Napi.hu

Nem kizárt, hogy a fővárosi gázszolgáltató mellett még lesz olyan közműcég, amit 2013-ban köztulajdonba vesznek, azonban szinte biztosan nem energiaipari vállalat - jelezte a csütörtökön megjelenő lapnak több piaci forrás is.

A Figyelő azt is megemlíti, hogy a Főgáz megvásárlása önmagában nem igazán komoly fegyvertény, hiszen a cég többségi tulajdonosa eddig is a főváros volt, a német RWE csak a részvények 49,8 százalékát birtokolja. Bár a tranzakció tényét sem a Főgáznál, sem az RWE-nél nem kívánták a lapnak megerősíteni, de a vásárlást mellett szól, hogy a német energiaóriás köztudottan komoly gondokkal küzd, amit részben meglévő érdekeltségek eladásaival próbál kezelni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kukoritsayaaanosh, 2013.11.13 09:36

b+, pedig annyira bíztam benne, hogy a Tigáz lesz az áldozat.
Most készülhetek a kiváló színvonalú Magyar közszolgáltatásra.
Tisztára mint a rencerváltás előtt... Éjjen-éjjen.

?A párttal, a néppel egy az utunk, A jelszavunk munka és béke. Mi kommunista szívvel indulunk, És bennünk a népünk reménye. ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html