Mélygarázst vesz az állam - valaki megint nagyon jól jár

A rendkívüli kiadásokra szánt tartalék 70 százalékát felhasználta már a kabinet, miközben más források igénybevételével közel 500 milliárd forint elköltéséről döntött. A legutóbbi határozat szerint a Magyar Nemzeti Múzeum mögötti mélygarázst veszik meg - írta a Világgazdaság.
Napi.hu, 2016. augusztus 4. csütörtök, 10:02
Fotó: Napi.hu

"Legfeljebb" 3,65 milliárd forintért vásárolhatja meg a Pollack Mihály téri mélygarázst a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a múlt hét végén megjelent kormányhatározat szerint, amivel valószínűleg bomba üzletet köthet a terület új tulajdonosa - írta a lap.

A Tállya Hotel Kft.-t 2016 februárjában jegyezték be a garázs tulajdonosaként a földhivatalnál, a kormányhatározat értelmében augusztus végéig már meg is kell állapodni vele a vásárlásról. A céget éppen január 18-án vette át egy luxemburgi bejegyzésű társaság, míg a földhivatali bejegyzés tanúsága szerint február 29-re már az ötszintes, 409 férőhelyes mélygarázs tulajdonosává lett.

A dátumegyezések furcsasága, hogy januárban hirdettek eredményt a múzeum főigazgatói pályázatán: az új vezető július elsejétől Varga Benedek lett, akinek az első intézkedése volt kitiltani a múzeum kertjéből az ott parkoló autókat. Ez önmagában is növelhette a mélygarázs forgalmát, ám még nagyobb profitkilátást jelezhet, hogy az új főigazgató programját a kormány július közepén elfogadta. Ez - a július 21-én megjelent határozat értelmében - éppen a Pollack Mihály téren álló Esterházy- és Károlyi-palota átvételéről, a terület és a palotanegyed megújításáról, a Magyar Rádiónak egykor helyet adó központi irodaépület és a stúdiópalota lebontásáról szól - no meg arról, hogy a területen meg kell oldani a parkolást. Láss csodát: alig nyolc nap után kiderült, hogy eladó a mélygarázs, és meg is köthető a szerződés a hónap végéig - olvasható a Világgazdaságban.

(Képünk illusztráció.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Dakota Summer, 2016.08.04 11:18

Mivel a Tállya Hotel Kft.-t is csak most jegyezték be a parkoló tulajdonosaként, nyilván nem régiben szerezte meg a parkolót. Már csak azt kell kiderítenie a T. sajtónak, hogy kitől és mennyiért. És akkor látni fogjuk, hogy a mostani vételár reális-e (gyanítom, hogy nem).
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

HauserArnold, 2016.08.04 10:09

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html