Így a piacvezető magyarországi privát banki szolgáltató olyan nagy hagyományú bankóriásokkal tartja a lépést, mint például a svájci első helyezett Pictet, az Egyesült Királyságban elsőnek befutó, és a királyi család vagyonkezelőjeként is aposztrofált Coutts, vagy éppen a legjobb globális címet begyűjtő UBS.

A neves szakmai bíráló bizottság részletesen elemezte az egyes bankok pénzügyi teljesítményét, portfolió- és kockázatkezelését, növekedési stratégiáját, állomány bővülését, piaci részesedésének alakulását. A díj odaítélése során a bizottság figyelembe vette azt is, hogy az OTP Bank privát banki szolgáltatásai kiemelkednek a magyar piaci versenytársai közül.

Idén eddig az ügyfélszám töretlen bővülése mellett a kezelt vagyon 100 milliárd forint felett (10,7 százalékkal) emelkedett. Az év első nyolc hónapjában a 420 milliárd forintos teljes magyar likvid lakossági megtakarítási piaci növekedés 55 százalékát az OTP Bankban fektették be az ügyfelek. A fokozódó vagyonkoncentráció jele, hogy ebből a privátbanki üzletág részesedése 44 százalék - mondta Takács András, az OTP vagyonkezelési és megtakarítási szolgáltatási igazgatóságának vezetője.

Várakozásai szerint a következő időszakban is fennmaradhat ez a növekedés. Az OTP leánybankjainak privátbanki üzletágaival együtt az ügyfelek száma eléri a 60 ezret, a teljes kezelt vagyon pedig a 4,5 milliárd eurót.