Menekült kísérteteket védenek fantomok jó pénzért

Olyan céget bízott meg a kormány az üres menekülttáborok őrzésével, amelyről korábban azt írta a sajtó, hogy gyanúsan sűrűn csereberéli alvállalkozóit. A társaság több százmillió forintot tehet zsebre azért, hogy nem engedi se ki, se be a kísérteteket.
Napi.hu, 2016. szeptember 8. csütörtök, 08:53
Fotó: Napi.hu

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal 482 millió forintos keretszerződés kötött több bezárt menekülttábor védelmére a Bizalom Vagyonvédelmi Szolgáltató Zrt.-vel, amely pályázaton nyerte el a megbízást - írja a Magyar Nemzet. A cég 11 további versenytársát győzte le.

A Bizalom Zrt.-ről korábban az Átlátszó internetes portál azt írta, hogy a működését bírálatok érték, főleg a gyakran cserélődő, fantomizálódó alvállalkozók miatt. A vállalatnak egyébként 24 órában, 12 órás váltásokkal kell őriznie a kísértet járta táborokat.

Az eredményhirdetésről szóló tájékoztató szerint a Bizalom Zrt. a nagyfai volt menekülttábor őrzését és védelmét, hogy, hogy nem, alvállalkozó bevonásával oldja meg. A napilap kereste a hivatalt a szerződéssel kapcsolatban, de a lapzártájáig nem kapott választ.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK