Mennyibe kerül a kgfb jövőre?

Elindult a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) díjnavigátora a 2017. január 1-jétől érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjakkal, ahol valamennyi érintett biztosító tarifája megtalálható, az azokhoz kapcsolódó összes kedvezménnyel együtt - adta hírül a Mabisz.
Napi.hu, 2016. november 11. péntek, 14:32
Fotó: Napi.hu

A magyarországi kgfb-piacon érdekelt 14 biztosító társaságból 11 cég hirdetett meg új díjakat 2017. január 1-jétől, míg 3 cég a korábban meghirdetett díjait alkalmazza jövő év elejétől is.

A Díjnavigátor itt érhető el.

A Mabisz adatai szerint az összes gépjármű 37,2 százaléka rendelkezik még január 1-jei évfordulóval: a 4,6 millió járműből 1,7 millió gépjármű tartozik ebbe a körbe. Az összes járműből 2,9 millió olyan személygépkocsi, amely magánszemély tulajdonában áll, és közülük 1,1 millió gépkocsi január 1-jei évfordulós, ezeknél lehet most biztosítót váltani.

Akik biztosítóváltásban gondolkodnak, két határidőre kell figyelniük: a biztosítást írásban lehet felmondani, és a felmondásának december 1-jéig be kell érkeznie a biztosító társasághoz. Ezt követően még egy hónap áll rendelkezésre arra, hogy az autós az új, 2017. január 1-jétől érvényes kgfb-szerződését megkösse.

Ugyan évről évre egyre csökken azon gépjárművek száma, amelyek évfordulója január elseje, ám az 1,7 millió még mindig jelentős szám. Emiatt is fontos, hogy a fogyasztók hiteles, üzleti érdektől mentes tájékoztatást kapjanak a díjakról. A Díjnavigátor kivételes abban is, hogy az összes társaság összes kedvezményét tartalmazza - hangsúlyozta Molnos Dániel, a szövetség főtitkára.

HOZZÁSZÓLÁSOK