Mi a helyzet a Malév GH-val?

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a repülőgépek földi kiszolgálását végző Malév GH (Ground Holding) Földi Kiszolgáló Zrt. szerint a társaság pénzügyi helyzete stabil, és célegyenesbe ért a reorganizáció - írja az MTI.
Szász Péter, 2017. október 2. hétfő, 19:48
Fotó: Shutterstock

A Malév GH földi kiszolgáló cég azt írta, a társasággal szemben egyetlen szállító sem indított felszámolási, vagy más, adósságrendezésre irányuló eljárást. A társaság reorganizációja a közlés szerint "célegyenesbe ért", szeptember végével a Wizz Air földi kiszolgálását nagy részben saját maga látja el alvállalkozó nélkül, a munka átadás-átvétele zökkenőmentesen zajlott.

A Malév GH tartozásai nagy részben az előnytelen feltételekkel kötött múltbéli szerződések miatt halmozódtak fel. Mára azonban sikerült több új, jövedelmező szerződés megkötésével és a folyamatok újjászervezésével elérni, hogy a társaság akadályok nélkül tudja folytatni az üzemet. (Mi a helyzet az új magyar légitársasággal?)

A ferihegyi repülőtéren a Malév GH végzi a Wizz Air teljes földi kiszolgálását, egyes szolgáltatásokat azonban alvállalkozóként a BUDPORT nevű versenytársa végzett el, amely a sajtóhírek szerint megvásárolta a Malév GH egyik hitelét.

HOZZÁSZÓLÁSOK