Mi fontos a kormánynak? Ezek a beruházások biztosan

A Hungaroring és a dunaújvárosi Kézilabda Akadémia beruházásával összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket nyilvánította nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé a kormány, továbbá kiegészítette a Hungexpo beruházásáról korábban hozott hasonló rendeletét.
Németh Géza, 2017. szeptember 6. szerda, 06:20
Fotó: Napi.hu

A Magyar Közlönyben megjelent rendeletek közül az első a Hungaroring Zrt. fejlesztési programját teszi kiemelt jelentőségűvé.

A beruházással összefüggésben a központi építészeti-műszaki tervtanács véleményét be kell szerezni, viszont településképi véleményezési eljárást nem kell lefolytatni, és településképi bejelentési eljárásnak sincs helye.

A dunaújvárosi Kézilabda Akadémia beruházásnál a központi építészeti-műszaki tervtanács véleményét be kell szerezni viszont településképi bejelentési eljárást nem kell lefolytatni. A beruházás járulékos közbeszerzési szolgáltatója, beruházáslebonyolítója és műszaki ellenőre kizárólagos joggal a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.

A Hungexpo Budapesti Vásárközpont fejlesztését tavaly októberben tette kiemeltté a kormány. Ezt a rendeletét egészítette ki most azzal, hogy a beépítettség megengedett legnagyobb mértéke 35 százalék, a zöldfelület megengedett legkisebb mértéke 25 százalék, míg az épületmagasság megengedett legnagyobb mértéke 25 méter.

HOZZÁSZÓLÁSOK