Mikor repül végre a Sólyom Airways?

Lassan két éve annak, hogy a Sólyom Hungarian Airways Kft. első gépe leszállt, rövid idő után pedig elszállt Budapestről, de jogilag még mindig folyamatban van a társaság tevékenységének engedélyeztetése a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál (NKH). Repülése továbbra sem engedélyezhető – közölte a Világgazdasággal a hatóság.
Napi.hu, 2015. július 6. hétfő, 08:51
Fotó: Napi.hu

A Sólyom Hungarian Airways Kft. 2013 augusztusának közepén mutatta be Álmos vezérre keresztelt gépét a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a gép néhány órás tartózkodás után elrepült Budapestről, s azóta sem tért vissza.

A Sólyom Hungarian Airways az elmúlt hónapokban az légijármű-üzembentartási engedély. (AOC) kiadásához szükséges minden személyi, tárgyi és valamennyi nemzeti és közösségi jogszabályi feltétel fennállását igazolta a hivatalnak, és igyekszik ezt fenntartani addig, amíg újra légialkalmas repülőgépet tud üzembe helyezni - közölte a lappal az NKH.

A hatályos cégbírósági adatok szerint a társaság "rendben működik", bár 2013 októberében végrehajtást rendelt el ellene a NAV Dél-budapesti Adóigazgatósága. A cég beszámolója szerint székhelye továbbra is a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es terminálján található, bár a Világgazdaság információi szerint ott már nem lehet fellelni a céget. Tulajdonosa pedig a Sólyom Befektetési és Vagyonkezelési Holdig Kft., amely pedig négy magánszemély birtokában van.

Lucsik János tulajdonos-ügyvezető elfoglaltságára hivatkozva nyilatkozott. A cég tavaly növelte bevételét 2013-hoz képest, és az így megközelítette a 22 millió forintot. Mindeközben a bevétel dupláját fizették - a cégbírósági adatok szerint 29 főt foglalkoztató társaságnál - személyi jellegű kiadásokra, és az anyagi jellegű ráfordítások is meghaladták a 30 millió forintot. Így nem meglepő, hogy a cég üzemi vesztesége több mint 100 millió forint volt - ez azonban körülbelül a fele a 2013-as üzemi veszteségnek -, miközben a társaság tavalyi mérleg szerinti vesztesége is meghaladta a 37,5 millió forintot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Tibi27, 2015.07.06 11:27

A kitűnő névválasztású 'Szoliom' légitársaság rendben működik - bár se gépe, se engedélye nincs.
Azon már nem is kell csodálkozni, hogy a "Lucsik János tulajdonos-ügyvezető elfoglaltságára hivatkozva nyilatkozott." És mi lett volna, ha nem elfoglalt? Akkor nem nyilatkozik? :D
Na arra kíváncsi lennék, hogy kinek a pénzmosodája lehet ez? Bár szerintem addig élnék... :S
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html