Milliárdokat adott kölcsön Berlusconiéknak egy magyar cég

Egy rejtélyes, papírkereskedelemmel foglalkozó magyar cég, az Alfapapír Kft. adott kölcsön milliárdokat egy a Berlusconi család érdekeltségébe tartozó offshore cégnek pár évvel ezelőtt - írta a Blikk a birtokába került dokumentum alapján.
Index.hu, 2015. november 4. szerda, 09:11
Fotó: Admiral Markets

A lap szerint 25 millió euróról (7,8 milliárd forint) kötöttek szerződést 2011-ben, az első részletet, 6,7 millió eurót (2,1 milliárd forint) pedig bizonyíthatóan átutalta a magyar cég az antiguai Emerald Cove Estates Limitednek. A kamatot barátira (1 százalékosra) szabták, a kölcsön fedezeteként pedig értékes antiguai ingatlanokat ajánlottak fel, nem messze Silvio Berlusconi ottani villájától.

A Blikk azt állítja, hogy az Alfapapírtól az ismert ukrán oligarcháig, Dimitrij Firtasig vezetnek a szálak, aki Silvio Berlusconi akkori miniszterelnökkel akarhatott üzletet kötni, ehhez pedig magyar segítséget is igénybe vehetett.

Az Alfatrade székhelye Knopp András cégének a tulajdona, őt más ügyben, vesztegetéssel vádolják az amerikai hatóságok. Knopp Firtas cégének, a Group DF Interna­tionalnek (GDFI) a vezetője, amely dollármilliárdokra tett szert a gázkereskedelem révén.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Rosszkutya, 2015.11.04 11:35

Gondolom nyilvanvalo, hogy ez vegsosoron az orosz adofizetok penze es Putyin tamogatasa az erdekei szerint politizalo tetves korrupt fereg Berlusconi reszere. Az europai "elitre" raferne egy verfrissites, az ilyen Platini, Blatter, Berlusconi, Ecclestone, Juncker, stb. cinikus korrupt figurakat ki kellene mar baszni a hora a piszkos uzelmeikkel egyutt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html