Milliárdos beruházások a SOLE Hungária Rt.-nél

A dél-alföldi régió egyik legjelentősebb beruházását hajtja végre szegedi üzemében a SOLE Hungária Rt. Az 1,2 milliárd forintot meghaladó fejlesztés leginkább a folyamatosan bővülő termelés miatt szükségessé vált logisztikai bővítésket foglalja magában, illetve mintegy 600 millió forint értékben választékbővítő technológiák telepítését, kapacitás bővítését teszi lehetővé.
Tóth László Levente, 2002. június 13. csütörtök, 08:26

A SOLE Hungária Rt. korábbi terveihez képest csaknem duplájára növelte idei évi beruházási tervét, s a fejlesztési összeg több, mint felét használják fel a szegedi üzemben. A régió fejlesztése, a munkahelyteremtés szempontjából kiemelt hangsúlya van a multinacionális vállalatok jelenlétének. A SOLE Hungária Rt. szegedi beruházásának helyszíne egyrészt saját telephelye, másrészt egy szomszédos telek, melyből 1000 négyzetméter megvásárlásáról jelenleg folyamatban vannak a tárgyalások a helyi önkormányzattal. Ezen a területen egy korszerű kamionparkolót alakítanának ki.
A szegedi cég 1991-ben alakult részvénytársasággá, majd a privatizáció során 1997-ben a részvények többségi tulajdonosa olasz szakmai befektető lett. A tulajdonosváltás óta több tőkeemelés történt, így a privatizáció idején 334 millió forint jegyzett tőke 1999-re 1,4 milliárd forintra nőtt. Az 1999-ben megvásárolt Avonmore Pásztó Kft.-vel az egyesülés után létrejött társaság alaptőkéje 2,8 milliárd forint. Az így létrejött vállalat - napi 400 ezer liter tej feldolgozásával - Magyarország második legnagyobb tejipari cége lett. A SOLE Hungária Rt. 1995-ben 11 milliárd forint árbevételét 2000-re 30 milliárdra növelte, piaci részesedése pedig elérte a 18 százalékot.HOZZÁSZÓLÁSOK