Minden IC vonaton lesz wifi

Az év közepétől minden IC-vonaton lehet majd ingyen internetezni, mostantól hetente húsz-harminc kocsit szerelnek fel wifi routerrel.
Diószegi József, 2013. március 14. csütörtök, 13:35
Fotó: Napi.hu

Az év közepére a MÁV-Star Zrt. minden InterCity és budapesti elővárosi szerelvényén elérhető lesz az ingyenes internetkapcsolat, a vasúttársaságnál mától újabb 31 kocsijában lehet wifit használni - jelentette be Ungvári Csaba, a MÁV-Strat vezérigazgatója. A programot még az elmúlt évben indította a vasúttársaság, s eddig tíz InterCity kocsijában lehetett használni az ingyenes internetet, a most átadott 31 kocsi után a következő hónapokban hetente újabb húsz-haraminc kocsiban lesz elérhető a szolgáltatás, s a program végén - várhatóan július 30-ig - mind a 735 kocsit felszerelik wifirouterrel. A szereléseket a vasúttársaság saját csapa végzi, ezek összköltsége százmillió forint körül van - tette hozza Ungvári.

A bővítésnek köszönhetően évente akár ötvenmillió utasnak is lehetősége lesz ingyen netezni a vonaton. A technológia megoldást a T-Systems Magyarország Zrt. szállította és a cég biztosítja a wifi szolgáltatást. A Magyar Telekon száz százalékos tulajdonában lévő cég közbeszerzési eljáráson nyerte el a lehetőséget - mondta Rékasi Tibor, a T-Systems  vezérigazgató-helyettese. A szolgáltatás havi díja kocsinként 4260 forint - tette hozzá Ungvári. A hozzáfésrés maximális sávszélessége 7,2 Mbps, s ez elsősorban levelezésre, portálok olvasására, közösségi oldalak látogatására elegendő.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.03.14 13:42

..."Az év közepétől minden IC-vonaton lehet majd ingyen internetezni,..."


..ez jó hír ,pedig a Máv még nincs multi kézben...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html