Egy kisebb város ellátására képes tévéadó állomásra is licitálni lehet azon az aukción, amelyen a Magyarországon Philips tévéket gyártó TP Vision Kft. gyártósorait, műszereit árverezik el. A hazánkból elköltöző székesfehérvári tévégyártó több mint ezer tételét öt fordulóban értékesítik. Az első árverés már sikerrel lezárult, de a most kezdődő második fordulóban még intenzívebb érdeklődést várnak a szervezők, ugyanis tovább bővült a használt berendezések választéka. Ezúttal a mérőműszerek és a gyártóberendezések mellett egy működő tévéadóra is licitálni lehet - nyilatkozta Kocsis Csaba, az aukciót szervező cég ügyvezetője.

A tévéadó felépítéséből adódóan akár egy kisebb város kábeltévés ellátására is tökéletesen alkalmas. A gyárban ugyanis 15 analóg és 8 digitális csatornát szolgáltatni képes állomással tesztelték a készülékek vételi funkcióját. A kábeltévés rendszerek fejállomásaként használható eszközhöz most mélyen ár alatt hozzájuthat a szerencsés licitáló - közölte Kocsis.

Az árverésen a működő tévéadón kívül lesznek egyéb érdekességek, mint például egy komplett mérőlabor és hangtechnikai mérőberendezések is. Szakértők szerint azonban a legnagyobb kereslet a monitorok, vezérléstechnikai eszközök, mérőműszerek és elektronikai cikkek, valamint a polcrendszerek, tárolóeszközök iránt várható. A teljes fényképes kínálat már böngészhető és a licitek leadhatók az Intergavel Aukciószervező Kft. árverezési oldalán.

Összesen mintegy ezer termékre lehet online alkudni. Az öt aukcióból álló árveréssorozat egész év végéig tart, az első kör a múlt héten zárult. A tapasztalatok szerint az árveréseken nemcsak a műszerészek, gyárak képviselőit érdeklik a bemutatott tételek, hanem az otthoni felhasználás, barkácsolás miatt is jelentkeznek résztvevők - írta közleményében az árverező cég.