Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Sláger FM szolgáltatója a Budapest 103,9 MHz jogosultságon kérelmezte a megújítást, de a csatornán többször is súlyosan megsértették a gyermekek kiemelt védelmére vonatkozó törvényi rendelkezéseket, emiatt a szerződés nem újítható meg a médiatörvény alapján - írja pénteki közleményében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

A Music FM Budapest 89,5 MHz-re vonatkozó kérelme esetében ugyancsak törvényi kizáró okok merültek fel, mivel a szolgáltató a működése alatt egyrészt több alkalommal is súlyosan vétett a gyermekek védelmére vonatkozó szabályok ellen, másrészt adatszolgáltatási kötelezettségét több ízben megsértette, harmadrészt médiaszolgáltatási díjtartozása is volt kérelme előterjesztésekor.

A hírt először megíró hvg.hu szerint a politikai szál sem kizárt. A Music FM üzemeltetője a Prodo Voice Studio Zrt., amely Nyerges Zsolthoz közel álló üzleti kör birtokol. Simicska Lajos volt üzlettársaként Nyerges Zsolt vásárolta fel a Simicska-birodalom cégeit, és az elmúlt napokban megkezdődött ezeknek a cégeknek az átadása Mészáros Lőrinc köreihez. A Sláger FM frekvenciáját közvetve a Tematic Media Group Kft. birtokolja, amely a romániai befektető, Radu Morar érdekeltsége.

Az NMHH legfrissebb adatai szerint a júliustól szeptemberig tartó időszakban országosan a 4. és az 5. leghallgatottabb rádió volt a Music FM és a Sláger FM a 15 évesek vagy annál idősebbek körében.