Nagy bejelentést tett az Audi - Győrben komoly újdonság jön

A német cég még a nyár folyamán jelentette be, hogy az elkövetkező években 20 új elektromos modellel áll elő, az első gyártása pedig már 2018-ban megkezdődhet. Ennek kapcsán szerdán újabb fontos bejelentés érkezett: az elektromos autókat a vállalat összes gyárában, így a magyar üzemben is gyártani fogják - értesült a portfolio.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. szeptember 27. szerda, 22:01
Fotó: MTI/EPA

Az Audi még tavaly jelentette be, hogy az első tömeggyártott elektromos autója egy SUV lesz, mely gyártása 2018-ban a Brüsszel melletti üzemben indul. Azonban a szakszervezetek komoly nyomást gyakoroltak az autógyártóra, hogy helyezze a gyártást Németországba - olvasható a portálon.

Úgy tűnik sikerrel jártak: a vállalat vezetője, Rupert Stadler az ingolstadti gyárban 7 ezer munkás előtt bejelentette: a jövőben a vállalat összes gyárában készülnek majd elektromos autók.

A két németországi gyáron kívül (ahol egyébként 88 ezer munkás, azaz globálisan az alkalmazottak kétharmada dolgozik) az Audinak vannak összeszerelő üzemei Belgiumban, Magyarországon és Mexikóban is.

Peter Kössler, az Audi Hungária Zrt. igazgatóságának elnökeként jelentette be idén májusba, hogy megkezdődik az elektromotorok és az új járműmodell, a Q3-as egyes elemeinek gyártása Győrben. Ezzel a teljes hajtáslánc az Audi első akkumulátoros autóihoz Magyarországról kerül ki majd. Hubert Waltl, az Audi igazgatótanácsának tagja még korábban -tavaly novemberben arról beszélt, hogy akár elektromos autók gyártásához is adottak a feltételek a győri gyárkomplexumban.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK