Nagy gondban van a Mikulásgyár

Az ország egyik legnagyobb jótékonysági akciójának több ezer dobozra van szüksége, nagy cégek jelentkezését várják. A lakosságnak pedig azt az üzenetet küldik, hogy a kidobásra ítélt, de még nem lejárt élelmiszereket inkább juttassák el rajtuk keresztül a rászorulóknak - értesült a hvg.hu.
Napi.hu, 2016. november 5. szombat, 17:49
Fotó: Napi.hu

Alig két hónap van karácsonyig és a Mikulásgyárnak nincs ugyanis elég doboza, amibe csomagolhatnák az ajándékokat - idézi a portál a felhívását. A kezdeményezés tagjai most cégek segítségét kérik: küldjenek minél több dobozt nekik. Olyan vállalatok jelentkezését várják, amelyek sok ezer dobozt tudnak eljuttatni hozzájuk ingyen. Annak, aki segíteni akar, csak el kell hoznia ezeket a Hősök terére - közölte Zsolnai Endre, a Mikulásgyár szervezője.

A Mikulásgyár december 2-án nyit, idén az Őrangyalok Ligájával együttműködésben. A liga a Mikulásgyárral közösen azt tervezi, hogy ötszáz olyan gyereket visz el színházakba, kirándulni és egyéb programokra, akiknek nem sok részük lehet hasonló kikapcsolódásban. Ebben a programban a balatonfüredi Trüffel bár is részt vesz, ott alakítják ki ugyanis a Jótékonysági Sütigyárat. Az itt eladott édességek árából tűzifát vesznek, és üzemanyagot tankolnak abba az autóba, amely moziba, színházba viszi a szegénységben élő gyerekeket.

A Mikulásgyár Európa legnagyobb adománygyűjtő akciója. Évente több százezer családnak tudnak segíteni a karitatív akció keretén belül - mondta Zsolnai Endre.

(képünk illusztráció)

HOZZÁSZÓLÁSOK