Nagy változás jön a postákon

A Magyar Posta végre úgynevezett elektronikus kézbesítési rendszert (ekr) alakít ki, így végre a levelekről mindig lehet majd tudni, hogy merre járnak - írta a 24.hu.
Domokos László, 2017. november 18. szombat, 15:37
Fotó: Napi.hu

Az ekr megvalósítása érdekében a cég nettó 3,25 milliárd forintért szerzi be magát a szoftverfejlesztést, a beüzemelést, oktatást és a szükséges kiszolgáló infrastruktúrát, a többi között mobileszközöket, hőnyomtatókat - derül ki a közbeszerzési pályázat eredményhirdetéséből.

A projektet a Sagemcom Magyarország Kft. nyerte el, az eredetileg becsült értéknél 136 millió forinttal kedvezőbb ajánlatával. A megbízásért ringbe szállt többek között a T-Systems is - írta a portál.

Az új rendszerre uniós forrásból és a magyar költségvetésből biztosítanak forrást (összesen 2,4 milliárd forintot), a cég pedig saját forrásból pedig további mintegy 1,9 milliárd forintot fordít a projektre - válaszolta a 24.hu-nak a posta.

Az ekr - amely a csomagkézbesítést nem érinti, mert ott már 2011-ben megtörtént a váltás - lényege, hogy a postai könyvelt levélküldemények (belföldi és bejövő nemzetközi ajánlott, tértivevényes levelek és hivatalos iratok) minden ügyfél számára követhetők legyenek a feladástól az átvételig. Így átláthatóbbá válik a teljes folyamat és kiküszöbölhető lesz az információhiányból származó bizonytalanság - véli a Magyar Posta.

A tervek szerint meghatározott településeken és kézbesítőjárásokban 2018 nyarán elkezdik tesztelni az új rendszert, majd szeptembertől folyamatosan kiterjesztik.

Címlapkép forrása: Pixabay.com.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Arnika, 2017.11.19 10:55

Akkor szóljunk már a Postának, hogy van már egy rendszerük ami rendesen működik. és biztosítja ezt: Az ekr - lényege, hogy a postai könyvelt levélküldemények (belföldi és bejövő nemzetközi ajánlott, tértivevényes levelek és hivatalos iratok) minden ügyfél számára követhetők legyenek a feladástól az átvételig. Így átláthatóbbá válik a teljes folyamat és kiküszöbölhető lesz az információhiány.

Lehet hogy a Posta vezetőinek elfelejtettek szólni a beosztottak, hogy van már ilyen.
De hiába követem, ha megérkezik a településemre a könyvelt küldemény és miután 3 munkanap alatt sem képesek kikézbesíteni, nekem kell a 4. napon személyesen megkerestetni és átvenni. Nem tudták megmagyarázni, hogy miért nem hozták ki.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarosPifta, 2017.11.18 16:33

Ha a Posta fejleszt, akkor az lassabb lesz és körülményesebb. Ja, meg drágább.
Nem ilyenekre kellene költeni, hanem a kézbesítőkre. Több kell és több fizetést nekik. Ez a titka a gyors és pontos kézbesítésnek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kabainetk@freemail.hu, 2017.11.18 16:20

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html