Nagy változás jön az autópályákon - újít a rendőrség

A közúti rendőri intézkedések dokumentálására testkamerákat szerez be az ORFK; az autópálya alosztályokon alkalmaznák ezeket. A rendőrség tavaly már tesztelt egyenruhára rögzíthető testkamerákat. A Terrorelhárítási Központ is új közbeszerzést tervez.
Napi.hu, 2016. december 30. péntek, 10:41
Fotó: Napi.hu

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) testkamerákat vásárol, amelyeket a tervek szerint az autópálya-alosztályokon alkalmaznak majd a rendőri intézkedések dokumentálására: "annak érdekében, hogy a felvétel megfelelő bizonyítékul szolgálhasson a rendőrrel szembeni esetleges erőszakos cselekmény, egy jogtalan intézkedés, valamint egy állampolgári panasz kivizsgálása során. Emellett olyan jogsértések is dokumentálásra kerülhetnek az eszközökkel, melyeket a rendőri intézkedés (igazoltatás) előtt vagy aközben észlel a rendőr" - olvasható az ORFK közbeszerzési összefoglaló tájékoztatásában.

A magyar rendőrség tavaly január-márciusban tesztelt egyenruhára rögzíthető testkamerát a közutakon. Az eszköz mobiltelefon méretű vevőegységből és a járőrök egyenruhájára rögzíthető apró kamerából állt - írta a Zsaru Magazin. A próbaüzemen használt eszköz egy Európában piacvezető, holland cég gyártmánya volt.

A közbeszerzési dokumentum szerint most 35 darab testkamerát vesznek, valamint opcionálisan még 1-7 darabot - dokkolóval együtt, az üzemeltetéshez szükséges szoftverrel, a kapcsolódó oktatással, 24 órás hibabejelentési lehetőséggel, a meghibásodott eszköz javításának idejére csereeszköz biztosításával. Az eszközöket 60 napon belül kell a nyertesnek leszállítania. A tervezett közbeszerzési eljárás iránti érdeklődésüket a cégek 2017. január 9-én 13 óráig jelezhetik az ORFK megadott illetékesénél. Ajánlattételre három ajánlattevőt kér fel a rendőrség, valamint mindazokat, akik a megadott határidőig jelzik érdeklődésüket a tervezett beszerzés iránt.

Erre kell figyelni a kkv-knak

Az úgynevezett összefoglaló tájékoztatásokat a nemzeti közbeszerzési értékhatárokat elérő beszerzéseknél kell előzetesen közzétenniük az ajánlatkérőknek a Közbeszerzési Hatóság honlapján. Az érdekelt cégek e tájékoztatók alapján jelezhetik érdeklődésüket a közbeszerzés iránt, az ajánlatkérőknek pedig kötelező az így jelentkező vállalkozásoknak ajánlattételi felhívást küldeniük, nem csak az általuk kiválasztott három ajánlattevőnek.

A Közbeszerzési Hirdetmény Figyelő portál (KHF.hu) az ügyfeleit e-mailben tájékoztatja a cég üzleti profiljába vágó közbeszerzési kiírásokról, eredménytájékoztatókról, módosításokról, valamint összefoglaló tájékoztatókról. "Az összefoglaló tájékoztatók relatíve rövid határidővel jelennek meg - az eljárás megindítása előtt legalább öt munkanappal - ezért a portál már a tájékoztató megjelenésének napján értesíti ügyfeleit az üzleti lehetőségekről" - közölte Nádasdy Kata, a KHF.hu igazgatója.

A TEK protokoll ajándékokat szerez be

Az aktuális összefoglaló tájékoztatókat böngészve kiderül, hogy két közbeszerzést is tervez a Terrorelhárítási Központ (TEK): az egyiket reprezentációs termékek és protokoll ajándékok, a másikat pedig alpintechnikai eszközök vásárlására. Az eljárás iránt érdeklődő gazdasági szereplők az előbbi esetében január 26., az utóbbinál január 25., 10 óráig jelentkezhetnek. Az alpintechnikai eszközök szállítására pályázóknak a megelőző három évben legalább nettó 20 millió forint értékű, szerződésszerűen teljesített referenciával kell rendelkezniük.

Az V. kerület recepcióst és őrző-védőt keres

A Belváros-Lipótváros Városüzemeltető Kft. őrzés-védelmi, recepciós és portaszolgálati feladatokra keres két évre vállalkozókat - a címek alapján a Vadász utcai Idősek Klubja és a Hold utcai, Belvárosi piac épületeibe. A cégek január 4., 10 óráig jelezhetik érdeklődésüket a beszerzés iránt.

Bútorokat vesz a hevesi kormányhivatal

A Heves Megyei Kormányhivatal bútorbeszerzést hirdet, amelyre január 5., 9 óráig lehet jelentkezni. A bélapátfalvai járási hivatal, valamint a pétervásárai kormányablak és járási hivatal épületeibe többféle terméket szereznek be, köztük görgős és fiókos irattárolókat, íróasztalokat, polcos iratszekrényeket, tárgyaló- és ügyintézői asztalokat, ügyfélváró bútorokat, székeket, teakonyhabútorokat és -kiegészítőket.

Felújít az ELTE és a BME

Építőipari munkákra keres vállalkozókat az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME).

Az ELTE az Állam és Jogtudományi Kar V. kerület, Egyetem tér 1-3. szám alatti épületében felújítási és állagmegóvási munkákat tervez. Bádogtető felújítására, illetve csigalépcsőház felújítására pályázhatnak a vállalkozók, akik az eljárás iránti érdeklődésüket január 13., 10 óráig jelezhetik a beszerzés lebonyolítójánál. A nyerteseknek 90 nap alatt kell elvégezniük a munkákat.

A BME a központi, Műegyetem rakparti épületének magasföldszinti, 10. helyiségeinek átalakítására keres kivitelezőt. A cégek ezen az eljáráson január 6., 15 óráig jelezhetik érdeklődésüket a munka iránt. A nyertesnek legfeljebb 60 nap alatt kell a munkákat elvégeznie.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lomb, 2016.12.30 11:47

@drnemoda@yahoo.com: Mi történt? Mán maga is kiakadt a napi.hu gyémántból készült bilin a számítógépük előtt üldögélő munkatársain, akikből - munka közben - alul felül ömlik szervezetük végterméke?
Furi...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

drnemoda@yahoo.com, 2016.12.30 11:18

Nektek minden nagy ? Nagy változás ? Nagy pofon ? Nagy adósságcsökkenés (0,7 %, ami egynapi árfolyammozgással eltűnhet) ! Nagy reformok ? Nagy nyugdíjak ? Nagy nyeremények ? Nagy a baj (milyen baj) ? Ébredjetek már fel és vegyetek fel egy rendes, magyarul is gagyogó szerkesztőt !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html