Napi légijáratok indulnak New Yorkba Budapestről

Európai terjeszkedése részeként április 6-ától járatokat indít New York JFK és Ferihegy között az American Airlines, amivel versenytársat kap a Delta.
Diószegi József, 2011. február 8. kedd, 14:09
Fotó:

Az indulástól naponta közlekednek majd a gépek, téli időszakban pedig hetente négy járatot indítanak majd a két ország között - jelentette be Kurt Stache, az amerikai légitársaság nemzetközi alelnöke. Azért ez a "menetrend", mert a piacot fel kell építeni - tette hozzá a szakember, aki azt is elmondta, hogy az előzetes foglalások nagyon biztatóak.

Az európai piacon átlagosan 80 százalékos a gépek kihasználtsága, s ezzel az alelnök is elégedett lesz. A társaság a Malévvel együttműködve dolgozik majd a járat sikerén, arra számítanak, hogy a Malév kelet-európai tranzit utasai közül sokan repülnek majd tovább az American Airlines gépeivel.

Martin Gauss, a Malév vezérigazgatója elmondta, hogy az elmúlt évben több mint három millió utasa volt a légitársaságnak, s ezek több mint fele átutazott Budapesten.

Egykor a Malév is repülte a Ferihegy-New York útvonalat, de nem volt gazdaságos, ezért 2008-ban bezárta ezt. Időközben megjelent az útvonalon a Delta Airlines, amely a téli menetrendben nem közlekedtet gépeket, de áprilisban ez a cég is újra piacra lép.

HOZZÁSZÓLÁSOK