Az új vezető elsőként a Napi Gazdaság exportfinanszírozással foglalkozó üzleti reggelijén ismerteti majd elképzeléseit június 26-án.

A kormány gazdaságpolitikai stratégiája végrehajtása keretében prioritásként kezeli a hazai exporttevékenység támogatását. - olvasható az NGM közleményében, mintegy indoklásul a személycserére. Ezen stratégia alapján a kormány célja, hogy a magyar áruk és szolgáltatások exportjának finanszírozásával lehetővé tegye a Magyarországon működő vállalkozások számára, hogy minél teljesebb mértékben ki tudják aknázni exportlehetőségeiket, növelve ezáltal a külpiaci versenyképességüket, továbbá hogy ösztönözze a külföldi befektetők magyarországi beruházásait.

A kormány fenti célját a Magyar Export-Import Bank (EXIM) és a Magyar Exporthitel Biztosító (MEHIB) pénzügyi eszközrendszerének segítségével kívánja minél szélesebb körbe megvalósítani. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az új stratégia végrehajtására Nátrán Rolandot kérte fel, aki a feladatot az EXIM Bank és a MEHIB Zrt. vezérigazgatójaként látja el - olvasható a kormány.hu-n