Nem üzemel a Magyar Államkincstár Webkincstára

A közreműködő szolgáltatónál fellépett műszaki hiba miatt átmenetileg nem üzemel a Magyar Államkincstár (MÁK) Webkincstár felülete - olvasható a MÁK honlapján.
MTI, 2014. március 5. szerda, 19:05
Fotó: Napi.hu

A belépéshez szükséges SMS küldést érintő hiba elhárításán dolgoznak, a szolgáltatás helyreállításának várható idejéről az MTI érdeklődésére később ígértek tájékoztatást.

A penzcentrum.hu portál azt írta, hogy a műszaki hiba miatt nem lehet online ügyeket intézni. A leállás a Prémium Magyar Államkötvény tulajdonosoknak okozhat némi fejfájást: van olyan kötvénysorozat ugyanis, amelynek szerdán van a kamatfizetési napja - írták. Mivel a kamatokat átutalással írják jóvá az ügyfél értékpapír számláján, így a hiba miatt a kifizetett összeghez a Webkincstár felületén keresztül jelenleg nem férhetnek hozzá az ügyfelek. A portál szerint személyes ügyintézésre azonban továbbra is van mód.

A Magyar Telekom az MTI-hez szerdán este eljuttatott közleményében azt írta: a műszaki probléma a társaság tömeges SMS-küldés szolgáltatásában lépett fel, ami érinti az államkincstár honlapján elérhető Webkincstár működését is. Az egyedi hiba elhárítása a beszállító bevonásával folyamatban van - közölték.

HOZZÁSZÓLÁSOK