Nem vizsgálja a MEH az Emfesz tavalyi eladását

Egyelőre nem vizsgálja újra a Magyar Energia Hivatal (MEH) az Emfesz tavalyi eladását, pedig erre vonatkozó jogerős döntést hozott korábban a Fővárosi Bíróság - írja a Magyar Nemzet.
NAPI, 2010. július 5. hétfő, 08:25
Fotó:

Az Emfeszt annak ügyvezetője, Góczi István egy 2004-ben keltezett felhatalmazás alapján adata el mindössze egyetlen dollárért a svájci bejegyzésű RosGas-nak úgy, hogy az előző tulajdonos, a Cipruson bejegyzett Mabofi ahhoz nem járult hozzá. Ennek ellenére a MEH egy nap alatt jóváhagyta az ügyletet.

A Mabofi keresetet nyújtott be emiatt a Fővárosi Bírósághoz, amely az idén május 5-én másodfokon, jogerősen is hatályon kívül helyezte a MEH korábbi jóváhagyását, és új eljárás lefolytatására kötelezte az energiahivatalt. Az Emfesz azonban fellebbezett az ítélet ellen a Legfelsőbb Bíróságnál. Ezt figyelembe véve a MEH az új határozat megszületéséig felfüggesztette az adásvétel engedélyezésének megismétlését.

Az új vizsgálatnak komoly szerepe lehet, mert ebben a MEH-nek ügyfélként be kéne vonnia az eljárásba a Mabofit - ami 2009 tavaszán elmaradt -, ezzel pedig döntően befolyásolhatja az ügy kimenetelét.

HOZZÁSZÓLÁSOK