Nincs megállás: itt a Mészáros Holding!

Felcsúti székhellyel hétfőn bejegyezték a Mészáros Építőipari Holding Zrt.-t, amelybe Mészáros Lőrinc építőipari cégeinek befektetéseit szervezhetik át.
Domokos Erika, 2018. április 10. kedd, 20:08
Fotó: Shutterstock

A Székesfehérvári Törvényszék Cégbírósága április 9-én bejegyezte a Mészáros Építőipari Holding Zrt.-t, ötmillió forint alaptőkével, vagyonkezelési tevékenységgel - derül ki a Cégközlönyből. A társaság székhelye Felcsúton, a Fő utca 65. szám alatt van, amely több Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és családtagjai érdekeltségében lévő cégnek is otthont ad (például a mezőgazdasági Búzakalász 66 Kft.-nek és Talentis Agro Kft.-nek, az ásványgyártó Vivienvíz Kft.-nek és a szállodaüzemeltető Pollux Hotel Zrt.-nek és Mészáros Gasztro Kft.-nek), a vezérigazgatója pedig Halmi Tamás, aki több Mészáros-cégben volt, vagy jelenleg is vezető tisztségviselő, az Opus Global Nyrt. igazgatóságának is tagja.

A Mészáros Építőipari Holding Zrt. létrehozása beleillik abba a tranzakciósorozatba, amelyet februárban jelentett be az Opus Global a Budapesti Értéktőzsde honlapján, s amelynek eredményeként - június végéig - a társaság saját tőkéje az előzetes becslés szerint 75 milliárd forint fölé nőhet. Ennek része, hogy nem vagyoni hozzájárulás formájában az Opus tulajdonába kerül a Mészáros és Mészáros Ipari és Kereskedelmi Kft. 51 százalékos üzletrésze és az R-Kord Építőipari Kft. 51 százalékos üzletrésze.

A Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában lévő, az építőiparban tevékenykedő Mészáros és Mészáros Kft., valamint a vasúti biztosító- és távközlő berendezések, felsővezeték építésével foglalkozó R-Kord Kft. új holdingvállalatba szervezi befektetéseit. A profiltisztítást követően a tranzakcióban érintett két társaság kizárólag építőipari, vasútépítési tevékenységeit tartja meg, illetve erősíti a jövőben. Az Opus Global a tőkeemelésben érintett társaságokban azok átszervezését követően szerez többségi tulajdont - olvasható a társaság korábbi közleményében.

Mészáros és Mészáros Kft.-cégek

Forrás: ceginfo.hu

A februári bejelentés szerint hat tranzakciót tervez az Opus igazgatósága (ezekről itt olvashat bővebben). A Mészáros-csoport nem tőzsdei termelő- és ipari vállalatai kerülnek piaci feltételekkel az Opus érdekeltségébe. "Az új vagyonelemekkel bővülő Opus olyan ipari holdingvállalattá alakul, amelynek a profilja jól tükrözi a magyar gazdaság húzóágazatait, ennek köszönhetően pedig a társaság a budapesti parkett meghatározó tőzsdei vállalatává fejlődhet" - írták.

R-Kord-cégek

Forrás: ceginfo.hu

A kép forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2018.04.11 12:12

helyes: ha már lúd legyen kövér
remélem az itt kommentelők azért bírnak
néhány OPUS részvénnyel
ha nem, igyekezzenek - még mindig olcsó
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html