A társaság legnagyobb rendezvénye, az augusztusi Sziget Fesztivál eredménye szintén közelítheti a két évvel korábbi, egymilliárdnál is magasabb szintet. Idén a korábban közölttel ellentétben nem született látogatócsúcs, ugyanis az 565 ezres szám hét napra értendő, ellentétben a két évvel ezelőtti, 6 napra vonatkozó félmillióval: az akkori 7. napot is beleszámítva két éve 5-10 ezerrel többen voltak a Hajógyári szigeten.

A Sziget Zrt. másik két nagyrendezvénye, a soproni Volt és a zamárdi Balaton Sound szintén hozta a tavalyelőtti számokat. De néhány tízmillióval a Gourmet Fesztivál is hozzájárult az eredményhez. Az ingyenes Generali Gyerek Sziget megrendezését pedig továbbra is szükségesnek ítélik - olvasható a Népszava cikkében.

Jövőre várhatóan egy számjegyű drágulás lesz a belépők árában.

A Sziget Fesztivál hét húzónevének idén bejelentett plusz egymilliárdos gázsikeretét jövőre további félmilliárddal megfejelik. A 2019-es fellépők közül az egyiket már be is jelentették az angol Ed Sheeran személyében.

Kádár Tamás nem tagadja: a tavalyi visszaesés után az idei várható nyereség megnyugtatta a Sziget-többséget tavalyelőtt felvásárló, Providence nevű amerikai tőkealap képviselőit.

A kép forrása: MTI Fotó/Mónus Márton.