Nyomozás indult a százmilliárdos csepeli beruházás ügyében

Nyomozást rendelt el a Nemzeti Nyomozó Iroda gazdaságvédelmi főosztálya a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep beruházására 2005-ben kötött szerződés ügyében – tudta meg a Magyar Nemzet.
NAPI, 2011. december 3. szombat, 11:01
Fotó: Napi.hu

Ismeretlen tettes ellen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt indítottak eljárást.

A főváros hat évvel ezelőtt a francia többségű Csepel 2005 FH Konzorciumot választotta ki a csepeli szennyvíztisztító több mint 120 milliárd forintba kerülő kivitelezésére, majd négyéves üzemeltetésére. A közbeszerzési eljárások szabálytalanságai miatt korábban már 10 milliárd forintot elvontak a beruházástól, amely 65 százaléka EU-s pénzből valósul meg.

A főváros idén novemberben állapodott meg a konzorciummal arról, hogy megveszi a cégnek a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Kft.-ben lévő részesedését és átveszi a szennyvíztisztító telep üzemeltetési jogait. A főváros terve, hogy a víz- és a csatornázási szolgáltatót is újra százszázalékos tulajdonba vegye.

Az önkormányzat 1997-ben 34 milliárd forintért adta el a kisebbségi tulajdonrészt a menedzsmentjogokkal együtt. Demszky Gábor korábbi főpolgármester 1997 áprilisában "nagyon jó üzletnek" nevezte a vízművek 25 százalékos részvénycsomagjának eladását. A vízművek és a csatornázási művek 1997-es privatizációja miatt októberben indult nyomozás.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szalonna001, 2011.12.03 20:59

14 évre visszamenőleg ha jól megkaparják a szart biztos találnak alatta pármilla lopott Forintot.Addig keresnek még Demszkyn nem találnak fogást.De nép hülyítésre minden jó ha egy cucilista neve felmerül.Hogy közben az egész ország szarba van ezt csak 9.5 millió magyar érzi.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

wizes, 2011.12.03 12:03

a 3000 mrd manyup és egyéb dolgok után mikor indul nyomozás?

A fidesz az orrunk előtt lop sok milliárdot, hütlen kezeléssel meg az egész fidesz bagázs gyanusítható ahogy az országot vezeti 1,5 éve.

Ezt a csepeli mókát mintha átadták volna ünnepélyesen nem rég.

Muszály a fidesz idiótaságokról valamivel minennap eleterelni a figyelmet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

barca, 2011.12.03 11:43

Mit nyultak le itt is !!!!!!!!Keves ilyen korrupt orszag van mint a mienk, politikusokat el kene mar kapni es megbuntetni egytol egyig ! Nem maradna a parlamentben beloluk az biztos( kivetel erositi a szabalyt)!!! Csak a penz erdekli oket!!! Ruhazatukat erdemes megnezni mennyit valtozott az elmult 10 evben mindegyik mint egy meno vallalkozo ugy nez ki !! Penz nem szamit !!!!! Nekik van a nepnek meg az orszagnak nincs!! Ez a Fidesz De a tobbi part is benne volt , csupan gatlastalansagban kulonboznek!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html