Nyugdíjas-szövetkezetek: elmegy a falig a Fidesz

Fideszes képviselők törvénymódosítást kezdeményeztek, amelynek lényege, hogy a nyugdíjas-szövetkezetek megtermelt éves nettó árbevételének legalább 85 százalékát a tagok között kelljen felosztani a személyes közreműködés arányában - mondta Nyitrai Zsolt, a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott a közmédiának nyilatkozva.
K. Kiss Gergely, 2018. március 1. csütörtök, 12:25
Fotó: Napi.hu

Szavai szerint Magyarország egy "többgenerációs otthon", és azt szeretnék, hogy minden nemzedék azt érezze, fontos. Köszönettel és hálával tartozunk a több mint kétmillió nyugdíjasnak, az erkölcsi megbecsülés mellett rendkívül lényeges az anyagi is.

Turi Dénes, a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnöke elmondta, hogy tavaly július 1-je óta lehet közérdekű nyugdíjas-szövetkezeteket alapítani. Már több mint száz szervezet jött létre, húszezres tagsággal és mintegy négyezres dolgozói létszámmal.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2018.03.02 03:20

El a szavazati jogot a nyuggerektől! A nyuggerek közül az szavazhasson aki belép a nyuggerszövetkezetbe, és dolgozik, adózik! A többi élősdinek, eltartottnak hallgass legyen a neve!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

sandimaria, 2018.03.01 16:21

Nekem ez elképesztő. Egy nyugdíjas nem akar száz kilométerre bejárni, vagy kétszázra elköltözni. Ha dolgozna, akkor valahol a lakóhelye környékén. Ehhez elég lenne egy tábla az önkormányzatnál, hogy munkát ad, munkát keres, és minden nyugdíjasra az a kedvezmény, mint a szövetkezeti tagokra. Most mi van? Csak a cikkben közölt számok alapján, 400 dolgozóra egy szövetkezeti elnök, akár egy helyettes, titkárnő, mert adminisztráció van, iroda költsége, számítógép, internet, amit vagy a nyugdíjas fizet, vagy az adófizető. Még csak száz iroda. Ja, nem ígérnek semmit, de jól elvannak. Rajtuk kívül kinek jó ez?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html