Ömlik a pénz az okos atm-ekbe

Az elmúlt évben az OTP Bank okos atm-jein történő befizetések száma meghaladta a 2 milliót, azaz megháromszorozódott a tranzakciók száma az egy évvel korábbihoz képest. A hitelintézet a jövőben további 100 helyszínen jelenik majd meg a készpénz ki-és befizetésére alkalmas új, érintőképernyős automatákkal - derül ki a bank közleményéből
Szepesi Anita, 2019. március 2. szombat, 10:04
Fotó: Napi.hu / Domokos László

Az OTP Bank 2016 őszén kezdte meg a készpénzbefizetésre is alkalmas okos eszközök telepítését országszerte. A 200 darab gépen a tavaly megháromszorozódott a befizetések száma 2017-hez képest, ami több mint 2 millió tranzakciót jelentett.

Az okos atm-ek hónapról-hónapra egyre népszerűbbé váltak, a havi tranzakciószám 2018 januárjához képest decemberre megduplázódott. A 2017-es adatokhoz képest mintegy 20 százalékkal nőtt az átlagos befizetés összege is.

A teljes év során több mint 30 tonnányi bankjegyet fizetettek be az OTP Bank automatáiba az ügyfelek, és az egy napon történt legmagasabb összbefizetés meghaladta a 2 milliárd forintot - olvasható a közleményben.

A tavaly befizetések közel harmada a fiókok zárva tartása alatt (17 óra és 8 óra között) történt. A szolgáltatás népszerűségét látva a bank idén további 100 új, okos atm kihelyezését tervezi országszerte.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.03.02 12:18

Az ótépé nyeli a pízt, az megy neki. :-))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html