Ön is többet fizet a gázért, mint kellene? - vizsgálódik a hatóság

Hat villamosenergia-ipari elosztó és hat földgázipari elosztó társaságnál indított fogyasztóvédelmi hatósági eljárást a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal.
Napi.hu, 2015. június 19. péntek, 11:14
Fotó: Reuters

A 12 társaságnál lejárt hitelesítési idejű fogyasztásmérők alkalmazása miatt vizsgálódnak, jelenleg a helyszíni ellenőrzések zajlanak.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a mostani eljárása során vizsgálja, hogy az elosztói engedélyesek milyen arányban rendelkeznek lejárt hitelességű mérőkkel, mi okozza a lejárt hitelességű mérők cseréjének késedelmét, milyen intézkedéseket tettek és kívánnak a jövőben tenni ezek számának csökkentése érdekében. A társaságok által szolgáltatott adatok helytállóságáról a hivatal helyszíni ellenőrzés keretében győződik meg.

Magyarországon mintegy 5,5 millió felhasználó rendelkezik villamos fogyasztásmérő berendezéssel, illetve közel 3,5 millió felhasználó gázmérővel. A mérésügyről szóló törvény szerint a fogyasztóval való elszámolás alapjául szolgáló mérést hiteles mérőeszközzel kell végezni. Ahhoz, hogy a hiteles mérés legalapvetőbb feltétele - azaz a hiteles fogyasztásmérő felszerelése - megvalósulhasson, 10 évenként egyszer a fogyasztók aktív közreműködése is szükséges, amikor is lehetővé teszik az elosztók munkatársai számára a mérőhöz való hozzáférést.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunorti, 2015.06.19 12:00

jó hír ,keményen ...,kiszorítani innen őket ...go home ,los nach hause !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html