Hatmilliárdot kapott a magyar önvezető autó

Az önvezető járművek fejlesztésével foglalkozó AImotive Kft. tőkeemeléséből 3 milliárdot a Széchenyi Tőkealap-kezelő fizetett, a másik felét pedig az állam biztosította.
Csernátony Csaba, 2020. június 22. hétfő, 13:07
Fotó: Shutterstock - A kép illusztráció

Magyarország egyre fontosabb szerepet tölt be az elektromos és önvezető járművek fejlesztésében, ez a magyar gazdaság versenyképességét és gyorsabb ütemű újraindulását is segíti - mondta Varga Mihály pénzügyminsizter az önvezető járműveket fejlesztő AImotive Kft. tőkeemeléséről tartott tájékoztatón.

A Széchenyi Tőkealap-kezelő közreműködésével összesen hatmilliárd forintos tőkeemelés történt a cégnél, amelynek fele államilag biztosított forrás volt. A befektetésnek köszönhetően az önvezető járművek fokozottan erős nemzetközi versenyében is sikeres lehet a vállalkozás.

Varga Mihály beszélt arról is, hogy a korányzati bértámogatási programokban 200 ezer munkahely megtartására kértek támogatást az érintett vállalkozások. A versenyképesség-növelő támogatás keretében pedig 806 cég 377 milliárd forint beruházás végrehajtását vállalta, ezzel 144 ezer munkahelyet maradhat meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2020.06.22 14:00

és ez már a Lánchíd helyén is át tud menni Pestre :))))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html