Óriás bővítés a Continental Veszprémi gyárában

Közel háromezer négyzetméterrel, összesen 3,8 milliárd forintos beruházással bővíti veszprémi gyárát a Continental Teves Magyarország Kft., az autóalkatrész gyártással foglalkozó cég a projekthez két uniós pályázaton 889 millió forintot nyert.
NAPI, 2011. október 27. csütörtök, 14:23
Fotó: Napi.hu

A fejlesztésnek köszönhetően bővül a gyártóterület és az irodarész, 12 új gyártósort telepítenek - mondta Kai-Uwe Walther ügyvezető igazgató az alapkőletételi ünnepségen. A vállalat a bővítéssel 220 új munkahelyet teremt. Mérföldkőnek nevezte a gyár bővítését, amely a cég 18 éves történetében új fejezetet nyit. A Continental tervei szerint a beruházással 75 százalékos növekedést érnek el a termelésben, amelynek eredményeképpen a legyártott alkatrészek száma 2013-ra 40 millió darabra nő.

Pápai Tamás, a cég korábbi ügyvezetője azt mondta: 2011-ben a gazdasági nehézségek ellenére elkezdődhet az építkezés Veszprémben, az új gyárépületet várhatóan egy év múlva adják át.

Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere beszédében kiemelte, hogy a Continental mindig megbízható partnere volt a beszállítóknak és a megyeszékhelynek.

A gyár alapkőletételén elhangzott, hogy két különböző uniós pályázatnak köszönhetően a Continental új termékeket gyárt majd Veszprémben, amellyel a Pannon Egyetemen végzett fejlesztőmérököknek is munkalehetőséget teremtenek. A veszprémi kutató-fejlesztő központban jelenleg 260 fejlesztőmérnök dolgozik az elektronikus vezérlésű fékrendszerek kifejlesztésén, az új projekt a következő három év során további 58 fejlesztőmérnök foglalkoztatását teszi lehetővé.

A cég Magyarországon hat vállalatában több mint hatezer főt foglalkoztat, a cégcsoport 2010-es évi 26 milliárd eurós árbevételével a világ vezető autóipari beszállítói közé tartozik. A jelenleg 1170 embert foglalkoztató veszprémi cég tavalyi árbevétele meghaladta a 60 milliárd forintot.

HOZZÁSZÓLÁSOK