Mintegy száz helyszínen nem keltette fel a lóverseny az emberek érdeklődését (pedig falusi kocsmákba is telepítettek terminálokat), így jelenleg 200 fogadóhely szerepel a listán, több megyeszékhely (Eger, Győr, Szekszárd) pedig lekerült az ország lovi-térképéről.

Tavaly 38 százalékos forgalomnövekedést ért el a Kincsem Park, de a hazai lóverseny még így is jelentős veszteséget termelt az államnak. A forgalom növekedése főleg annak köszönhető, hogy szeptember 8-tól már minden nap lehet külföldi futamokra fogadni. Továbbra sem nyereséges a lóverseny, melyet elsősorban a versenydíjak, üzemeltetési költségek és a járulékos kiadások okoznak, relatíve kevés bevétel mellet" - mondta a lapnak Smulovics Zoltán versenyzési igazgató.

Ezen változtathat a jövőben az úgynevezett közös nyereményalap. A francia fogadásszervezővel, a PMU-vel ugyanis előrehaladott tárgyalásokat folytatnak, így talán már az idén a közös európai "kalapban" játszhatnak a hazai fogadók. Ez ugrásszerűen növelheti a játékkedvet, hiszen az egyik játéktípussal például naponta 310 millió eurót lehet nyerni.

Szintén komoly bevételt hozhat, hogy a tervek szerint 2016-tól a legnagyobb magyar versenyeket a franciák felveszik a kínálatukba, így ezekre a futamokra Európa számos országából lehet majd fogadásokat kötni.

Évek óta fontos célkitűzés az internetes fogadás bevezetése is. A tervek szerint, 3-4 éven belül érhetünk el oda, hogy megközelítsük azt a szintet, amikor már el lehet mondani, hogy karnyújtásnyira van az önfinanszírozás, ezt követően lehet majd nyereségben gondolkodni - fogalmazott Smulovics a Világgazdaságnak.