Örülnek az önkéntes pénztárak

A Pénztárszövetség üdvözli azt a törvénymódosítást, amely nyomán továbbra is változatlanul elérhető egyösszegű szolgáltatás mellett többféle pénztári járadékot is kérhetnek majd a pénztártagok a jövőben - adta hírül a szervezet.
Napi.hu, 2015. november 24. kedd, 15:15
Fotó: Napi.hu

Szinte minden önkéntes nyugdíjpénztár eddig is szolgáltatott járadékot, amennyiben tagjaik ezt kérték, hiszen a törvényi lehetőség és a technikai feltételek ehhez egyaránt adottak voltak - kommentálta a törvénymódosítási szándékot Kravalik Gábor, a szövetség elnöke.

A járadék különböző típusainak elérhetővé tétele, ezek bővülése a tagság hosszú távú érdekét szolgálja. Ugyanakkor továbbra is érvényes a pénztári forma legfontosabb alapelve, az önkéntesség: a tagok tehát a bővülő járadéktípusok között éppúgy szabadon választhatnak majd, mint ahogyan továbbra is kérhetik az egyösszegű kifizetést is.

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége a tagság visszajelzései alapján is úgy látja, hogy a nyugdíjcélú megtakarítások terén a választási lehetőségek kiszélesítése hozzájárul az öngondoskodás minél szélesebb körben való elterjedéséhez.

HOZZÁSZÓLÁSOK