Ötmilliárdba kerülnek a kereskedőházak

Az MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. 4 milliárd 947 millió forintért hoz létre 47 regionális irodát, 4 kompetencia központot és 1 regionális irodát a világ országaiban. A nyílt tender eredménye a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
Németh Géza, 2016. szeptember 22. csütörtök, 17:12
Fotó: Napi.hu

Az irodák célja, hogy - országspecifikus kereskedelem-fejlesztési szolgáltatás keretében - elősegítsék az exportképes termékkel, technológiával, szolgáltatással rendelkező magyar vállalkozások külpiacra jutását. A nyertesekkel határozatlan idejű szerződést köt - illetve kötött - az MNKH, az irodák kialakítására, működtetésére és üzemeltetésére.

Az értékelésnél mindig 50 súlyszámot ért az ár és 65-öt az ország - illetve régió - specifikus akciótervének a tartalma.

Néhány országbeli nyertes: az albán irodát három ajánlattevő közül a Balkan Trading Kft. alakíthatja ki, 40 millió forintért. Az
azerbajdzsáni iroda nyertese a bakui székhelyű Ibrahim Middle East WLLn 71,7 millió forinttal.  A bahraini felhívást - két ajánlattevő közül - az Insomnia Middle East WLLn nyerte ugyanekkora összeggel.

A brazil nyertes - egyetlen ajánlattevőként - a riói székhelyű Ith Consultoria E Commercia LTDA 81,8 millióval. A kambodzsai irodát a Mekong Trading Magyar-Kambodzsai Kereskedőház Kft. nyerte 104,2 millió forintért. Kínában a ningboi és a shanghaji irodát is az Asia Projects Kft. alakíthatja ki és működtetheti. Az előbbi 64,9 millió, míg az utóbbit 194,9 millió forintba kerül.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

HauserArnold, 2016.09.22 17:18

Nem lesz az kevés?
Nem kellene már most a költségvetési tartalékból még egy kicsit hozzátenni?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html