Egyre többen aggódnak a nyugdíjuk miatt

Egyre többen tesznek egyre többet az anyagi gondoktól mentes nyugdíjas évekért: az OTP Nyugdíjpénztárhoz ugyanis tavaly minden korábbinál magasabb összegű egyéni befizetés érkezett, a taglétszám pedig meghaladta a 231 ezer főt.
Domokos László, 2020. február 19. szerda, 10:42
Fotó: Getty Images

Az OTP Nyugdíjpénztár tagjai tavaly összesen több mint 17,5 milliárd forintot tettek félre a nyugdíjas éveikre, ez 6,1 százalékos bővülést jelent a 2018-as év 16,5 milliárd forintos eredményéhez képest. Ezzel az egyéni befizetések már több mint 77 százalékot tettek ki a pénztárhoz érkező összes befizetésen belül - adta hírül a pénztár.

Ugyanakkor az egyéni befizetések emelkedése mellett a munkáltatói befizetések visszaestek (24 százalékkal, 5,3 milliárd forintra) 2018-hoz képest. Ezzel az egyéni tagokra még nagyobb felelősség hárul, egyre többen kénytelenek egyedül viselni ezt a terhet - mondta Nagy Csaba, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.

A nyugdíjcélú öngondoskodás iránti igényt jelzi, hogy az OTP Nyugdíjpénztár taglétszáma több mint 12 ezer új belépővel 231 ezer fő fölé emelkedett 2019-ben. A vidéki öngondoskodók száma kismértékben, de nőtt, ezzel együtt a pénztárnál újonnan öngondoskodók jellemzően Budapest és Pest megyében élnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mpapa, 2020.02.19 12:21

Szép dolog az öngondoskodás ha valaki ezt meg tudja lépni és meg is teszi. De adok egy tanácsot. A megtakarított pénz ne forintban tartsák hanem lehetőség szerint euróban vagy dollárban illetve ilyen részvényben vagy portfolióban.
Matolcsyban ne bízzon senki. Neki és az MNB-nek az a jó ha el tudják inflálni. Így az államnak a kamatfizetés nem kerül sokba és NER-es vállalkozók hiteleinek is jót tesz. Sajnos fájó de ez az igazság.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html