Plusz százmillió egy Mészáros cégnek - drágul a felújítás

Az Oroszlány-Majkpusztán lévő remeteség felújítása 112 millió forinttal többe, nettó 2 milliárd 390 millió forintba kerül a pótmunkák miatt. A kivitelezést két cég, a FEJÉR-B.Á.L. Zrt. és a West Hungária Bau Kft. végzi. Mindketten gyakori nyertesei az építési közbeszerzéseknek.
Németh Géza, 2019. november 15. péntek, 06:40
Fotó: Getty Images

A nyílt tender módosítását az ajánlatkérő NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A remeteség 17 cellaházát, a műhelyt, a templomtornyot és a kápolnát kell felújítani, de készül egy új fogadó- és kiszolgáló épület, továbbá a parkot is helyreállítják.

A beruházást az uniós Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) finanszírozza. A munkát tavaly júniusba nyerte el a FEJÉR-B.Á.L. Zrt. és a West Hungária Bau Kft., nettó 2 milliárd 278 millió forinttal, amely most 2 milliárd 390 millió forintra növekszik, a következő pótmunkák miatt:

  • az ivóvíz és szennyvízhálózat felújítása,
  • az eredetileg betervezett áramellátást biztosító mérőhely helyének módosítása,
  • a templomtorony megerősítésre szorul.

A Mészáros Lőrinc három gyereke által alapított Fejér-B.Á.L. Zrt. tavaly megduplázta a nettó árbevételét, a nyereségét pedig meghétszerezte az előző évihez képest. A cég közgyűlése 5,6 milliárd forint osztalék kifizetését hagyta jóvá. Egy héttel ezelőtt jelent meg a közlemény, hogy a Fejér-B.Á.L. építheti fel a biatorbágyi iskolát, nettó 5 milliárd 999 millió forintért.

HOZZÁSZÓLÁSOK