Mindenkitől megvált a Posta, akitől akart

Közel 50 munkavállalótól köszönt el az elmúlt két hónapban a Magyar Posta. Mindenkinek felajánlották a közös megegyezéses munkaviszony megszüntetést.
Vég Márton, 2018. november 12. hétfő, 16:46
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Befejeződött az augusztusban bejelentett csoportos létszámcsökkentés a Magyar Postánál. "A vállalat az elmúlt két hónapban a korábban jelzettek szerint az irányítási és adminisztratív területeken csökkentette létszámát közel 50 munkavállalóval, és ezen túl betöltetlen státuszokat szüntetett meg" - közölte a Napi.hu-val a Magyar Posta Zrt.

Az állami cég valamennyi érintett munkavállaló részére felajánlotta a közös megegyezéssel történő munkaviszony megszüntetést, valamint biztosította a kollektív szerződés és a Munka törvénykönyve szerinti juttatásokat. A leépítés azokat a szervezeti egységeket nem érintette, ahol létszámhiány van.

Jelenleg is több mint 200 álláshirdetés található az állami vállalat honlapján. Győrtől Kisvárdáig tombol a munkaerőhiány, de Budapesten is szinte minden kerületbe keresnek kézbesítőket, postai ügyintézőket. Bár a meghirdetett álláshirdetések szerint a bérezés megegyezés szerint alakul, Tóth Zsuzsanna, a Postás Szakszervezet elnöke a Napi.hu-nak korábban elmondta: egy kezdő kézbesítő minimálbért kap, ha pedig szakképesítést szerez egy vállalaton belüli tanfolyamon, akkor a garantált bérminimumra ugrik a fizetése, ami bruttó 180 ezer forint.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gybognarjr, 2018.11.13 05:05

Szerintem hatalmasat kellene javítani a szolgáltatások minőségén, sokkal jobban fizetni, öltöztetni és ellátni a kézbesítőket, valamint a többi dolgozókat és megszüntetni, hogy a postások bárkinek készpénzt kézbesítsenek. A Postát alapvető állami szolgáltatásként kell üzemeltetni, ami nem kötelezően egy nyereséges üzlet, mindegy, hogy a bélyegek ára fedezi, vagy nem a költségeket, a kiegészítés adópénzekből fedezhető.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2018.11.12 17:31

"Mindenkinek felajánlották a közös megegyezéses munkaviszony megszüntetést. "
Ez a kedvesség olyan megható, komolyan mondom, ha sírós fajta lennék, most sírva fakadnék a Posta kedvességén.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html