Riasztást adott ki a Magyar Posta minden ügyfélnek

Ismét megtévesztő, a Magyar Posta Zrt. arculati elemeit használó, veszélyes email terjed - figyelmeztet az állami cég.
Domokos László, 2020. december 17. csütörtök, 09:32
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A friss bejelentés szerint megint megtévesztő, a Magyar Posta arculati elemeit használó, veszélyes email terjed.

A hamis e-mailben csomag átvételéhez kérik a szállítási díj kifizetését. A levélben látható "Fizessen online" feliratú linkre kattintva azonban adathalász weboldalra kerül a címzett, az itt megadott adatok pedig csalók birtokába jutnak - írta a Magyar Posta Zrt.

A társaság kéri, hogy aki ilyen gyanús emailt kapsz, az semmiképp ne kattints a benne szereplő hivatkozásokra-

A hamis levelek tárgyában "Csomagja kiszállításra vár!", feladóként a "Magyar Posta " cím látszik, ami nem a Magyar Posta e-mailcíme - olvasható a bejelentésben.

Legutóbb október közepén jött arról hír, hogy vírusos levelet terjesztenek a Magyar Posta nevében. Az akkori figyelmeztetés szerint a hamis emailben, amely általában valamilyen küldeményazonosítót is tartalmaz, küldemény átvételéhez kérik egy mellékelt dokumentum megnyitását és nyomtatását. A melléklet azonban kártékony kódot tartalmazott, ami átvette az irányítást a számítógép felett és az áldozat személyes adatait is gyűjtötte.

A megtévesztő értesítésekről szóló ügyfélbejelentéseket a Magyar Posta komolyan veszi, és a lakossági tájékoztatás mellett jelzi azt az intézkedésre jogosult hatóságnak is.

HOZZÁSZÓLÁSOK