Potom áron kínálják a Quaestor hagyatékát

Harmadáron vitték el a Quaestor egyik lejárt tartozását, a Buda-Cash egyik bankjának ATM-jeire pedig egyetlen ajánlat sem érkezett, hiába hirdetik egyre olcsóbban - számolt be a Világgazdaság.
Domokos László, 2017. augusztus 30. szerda, 10:03
Fotó: Napi.hu

Az irányár alig harmadáért, 70 millió forintért adta el végül a felszámoló, a Kvantál Gazdasági Tanácsadó és Szolgáltató Kft. a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. követelését.

Eredetileg 198,9 millió forintért hirdették meg a Quaestornak a végelszámolás alatt álló Kenese Golf Project Sport- és Ingatlanfejlesztő Kft.-vel szembeni lejárt, biztosíték nélküli tőkekövetelésből és üzletikamat-követelésből összeálló tartozását - írta a napilap.

Eközben nehezen halad a 2015 tavaszán csődbe ment brókercégek vagyonának értékesítése. A felszámoló Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. legutóbb, augusztus közepén a Hungária Értékpapír és a Buda-Cash érdekeltségi körébe tartozó BRB Bank ingatlanjait és ingóságait hirdette meg. A Hungáriánál két csomag ingóságot próbáltak eladni, az egyik pakk számítástechnikai eszközökből áll, és valamivel több mint 2,76 millió forint a kikiáltási ára, a másikban bútorok, asztalok, székek, szekrények vannak, ezekért 1,19 millió forintot remélnek.

További részletek a a Világgazdaságban.

HOZZÁSZÓLÁSOK