Puskás Ferencről nevezik el a sármelléki reptérterminált

A Ryanair három-négy éven belül Magyarországon is piacvezetővé kíván válni a fapados légitársaságok között - mondta Thomas Kulakowski, a cég Közép-Európai értékesítésért és marketingért felelős ügyvezető igazgatója.
Diószegi József, 2006. december 6. szerda, 11:11
Fotó:

A szakember részben a Ryanair nemzetközi tapasztalataira, másrészt az jövőben induló új járatokra alapozta ezt a kijelentését. Hozzátette: a tervek szerint a sármelléki mellett más magyarországi repülőterekről is indulnak majd gépek, ám ezeket az igazgató egyelőre nem nevezte meg. A Ryanair Sármellkéről jelenleg Londonba és október 31-től Frankfurtba szállítja az utasokat, eddig 40 ezer foglalást regisztráltak a két útovnalra, ebből 33 ezret a szigetországi járatra. A cég jövőre 80 ezer utasra számít ezen a két útvonalon.

A sármelléki Fly Balaton repülőteret működtető cég igazgatósága döntést hozott arról, hogy Puskás Ferenc emlékére a világhírű labdarúgóról nevezi el a májusban elékszült terminált. A reptér-üzemeltető Puskás családjától megkapta a névhasználathoz szükséges engedélyt.

HOZZÁSZÓLÁSOK