Quaestor-ügy: meglepő tények derültek ki

A Fidesz-közeli rendezvényeket biztosító Valton-Sec kisebbségi tulajdonosának végrehajtási joga terheli a becsődölt Quaestor-csoport ingatlanbefektetési cégét – írja az Átlátszó.hu, a felszámolás alá került Quaestor Invest Kft. cégirataira hivatkozva.
Napi.hu, 2016. március 7. hétfő, 12:17
Fotó: Napi.hu

A Quaestor-csoport ingatlancégét számos végrehajtás és egyéb kényszer terheli - olvasható a portálon. A Fővárosi Főügyészség büntetőjogi intézkedést jegyeztetett be, a Készenléti Rendőrség vagyon-visszaszerzési hivatala - ahogy a becsődölt cégcsoport több tagjánál - biztosítási intézkedéssel próbálkozik.

Ezen túl sorjáznak a végrehajtások: a NAV mellett frissen jelentkezett végrehajtást kérőként a magyar állam, utóbbinak a kisebbségi tulajdonos Tarsoly Csaba üzletrészének lefoglalásáról van papírja.

A többségi tulajdonos Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. üzletrészét négy magánszemély is igényelné, közülük hárman Bessenyei István és az ő hozzátartozói. A jelenleg luxemburgi lakcímen szereplő Bessenyeiről az Átlátszó.hu szerint Dirk Gerkens TV2 vezérigazgató tanácsadója volt, s valaha egy közmédia-beszállítónál volt érdekelt.

Bessenyei jelenleg a Fidesz-közeli rendezvényeket, például a Békemeneteket biztosító, közmegbízásokkal tömött Valton-Sec Kft. 11 százalékos tulajdonosa, s érdekelt még a Nakama&Partners nevű reklámcégben, amelyet Hajdú-Sarka Kata vezet. Hajdú-Sarka Kata Hajdú Péter televíziós műsorvezető felesége.

HOZZÁSZÓLÁSOK