Rabszolgatörvény: meghozta döntését a MÁV

Miután múlt héten a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) épületénél tartottak sajtótájékoztatót, hétfőn egy újabb állami céget, a MÁV Start Zrt.-t látogatták meg ellenzéki képviselők annak érdekében, hogy aláírassanak a cégvezetéstől egy nyilatkozatot kérjenek arról, hogy a vállalat bojkottálja a rabszolgatörvényt. Máris eredmény született.
K. Kiss Gergely, 2019. január 21. hétfő, 15:42
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A politikusokat a MÁV vezetősége fogadta a székházban, ahol bő félórás - a média távollétében zajló - tárgyalás után a képviselők arról tájékoztattak, a cég nem tervezi alkalmazni az új túlóratörvényt. Szerintük erre jelenleg jelenleg sem a munkáltató, sem a munkavállalók oldaláról nem mutatkozik igény - idézi a portál.

A vasúttársaság számára átnyújtandó nyilatkozatot az ellenzék nevében Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő prezentálta a cég székháza előtt tartott sajtótájékoztatón. A politikus előrevetítette, hogy az MVM és a MÁV után jövő héten a Magyar Posta Zrt.-t fogják felkeresni a túlóratörvény elleni formanyomtatvánnyal. Bangóné szerint nagyon fontos, hogy kiderüljön, fellépnek-e közösen az állami cégek az új szabályozás ellen, és az is , hogy kinek a kérésére szavazták meg a fideszes képviselők decemberben a törvényt.

A MÁV-dolgozók és a túlórázás kapcsán a teljes képhez hozzátartozik, hogy a vasutas szakszervezet szerint a cég bár formálisan nem, de a gyakorlatban 2016 óta alkalmazza a rabszolgatörvényt - értékel a merce.hu. A cég akkor úgy növelte a munkaidőt, hogy az addig 8 órában dolgozó munkavállalóknak felkínálta, hogy 8,4 órában foglalkoztatná őket napi bontásban, amihez emelt bért kínált. a VDSzSz Szolidaritás december végén videóban biztatta tagjait, hogy mondják fel az erre született munkamegállapodást.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2019.01.21 22:41

Munka hadának a lépése dobog .......
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Ha-ha-ha, 2019.01.21 19:43

a máv az utasokat túlóráztatja a késésekkel
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html