Rákaptak a magyarok az aranytömbökre

Feltöltött befektetési aranykészlettel várja az év utolsó hónapjait a BÁV Zrt.. A várakozások szerint ugyanis az év végi időszakban nő az érdeklődésre a nemesfém iránt.
Domokos László, 2020. október 27. kedd, 12:45
Fotó: Napi.hu

Ősz elején megugrott a befektetési célú aranytömb iránti kereslet a BÁV Zrt. fiókhálózatában. A forgalom szeptemberben és októberben is átlépte a 100 millió forintot. Ennél nagyobb érdeklődés csupán januárban és márciusban volt. A tavasz elején egyértelműen a járványügyi helyzet és gazdasági visszaeséstől való félelmek okozták a felfutást, ami rekordszintű, 448 millió forintos márciusi forgalmat eredményezett - adta hírül a cég.

Január és szeptember között a BÁV teljes értékesítése megközelítette az 1 milliárd forintot, ez csaknem 70 százalékos növekedés a múlt évihez képest. Ennek hatására volt olyan, amikor a készletek teljesen kiürültek. A társaság azóta feltöltötte a tartalékokat.

A tömbökkel párhuzamosan az aranyékszerek értékesítésében is folytatódik az év eleje óta tartó stabil növekedés. - mondta Kovács Ádám, a BÁV kereskedelmi igazgatója.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Sikitamiki, 2020.10.27 23:28

a nyugdijj emelesnek hala a nyugdijasok is egyre jobban megengedik maguknak az arany vasarlast koszonjuk Miniszterelnok Urnak ezt is!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.10.27 18:05

Két cím egymás alatt:
Rákaptak a magyarok az aranytömbökre
Bezártak a kocsmák, egyre kevesebb sört isznak a magyarok
A Napi.hu és a Pulzus nem készített közvéleménykutatást, hogy van-e összefüggés a kettő között?
Nem sörre költünk, hanem aranyra. A nép rájött, hogy nem a drága sörre kell költeni amit kihugyozunk, hanem aranyra, ami megmarad.
A nép rájött, hogy a sör drágább mint az arany.
Mi történt, nem kutatták?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html