Stratégiai partnerségi megállapodást kötött az Ernst & Young és az IMG Worldwide. A világ egyik vezető pénzügyi tanácsadó vállalata és a globális sport és szórakoztatóipari világban jelentős szereplőnek számító marketing és tanácsadó cég közös fellépést tervez a magyarországi szentélyének számító Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciójának előkészítésében - közölték a társaságok.

A magyar futball múltja megérdemli azt, jelene és jövője szempontjából pedig egyenesen létfontosságú, hogy az ország megfelelő sportlétesítménnyel rendelkezzen, ahol a nemzeti válogatott fogadhatja ellenfeleit. Az ország gazdasági érdekei megkívánják, hogy olyan hazai futballstadionnal rendelkezzen, amely nemcsak a legkorszerűbb sportszakmai és építészeti feltételeknek tesz eleget, de egy gazdaságilag fenntartható koncepció alapján épül és üzemel - vélik a társaságok.

Egy ilyen koncepció megalkotása komplex feladat, amely komoly sportszakmai, ingatlanfejlesztési, stadionüzemeltetési és pénzügyi szaktudást, nemzetközi és magyar tapasztalatok meglétét igényli. A két cég közösen kíván fellépni egy esetleges pályázati eljárásban.