Razzia: betiltották a jótékonysági sütivásárt

Jótékonysági süteményvásárra csapott le Győrben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - értesült az RTL Klub.
Napi.hu, 2015. november 30. hétfő, 10:00
Fotó: Napi.hu

A szervezők a győri vásárban, a helyi Gyermekmentő Alapítványnak gyűjtöttek volna pénzt egy életmentő készülékre, de valaki feljelentette őket, így az otthon készült sütemények és a cukrászdák által felajánlott termékek árusítását betiltották - tudósított a televízió.

A szervezők szerint érthetetlen, hogy hogyan képes valaki egy jótékonysági gyűjtést így tönkretenni, a hatóság szerint viszont szabálytalanul árulták a süteményeket. A Nébih a házi készítésű termékeket kifogásolta, ezek eredete a hatóság szerint nem igazolható, mivel nem engedélyezett helyen és körülmények között készülnek.

Az akciót immár négy éve szervezik meg az adventi időszakban, s eddig még sosem volt gond azzal, hogy házi süteményeket is kínáltak - nyilatkozta Fehérné Lotti, szervező. Az életmentő készülék, amelyért a gyűjtés zajlott, mintegy 7 millió forintba kerülne, ám az alapítványnak nincs pénze rá.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2015.11.30 11:35

Két szép és a nemes magyra hagyományokat büszkén továbbvivő mozzanatra tesség fiygelni:

1. Valaki feljelentett.

2. A magánkezdeményezés=bűnözés.

A NER MŰKÖDIK!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ezvan, 2015.11.30 10:37

Valakinek már megint nem jutott a tortából...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html