Reméljük, nem evett az innen vásárolt húsból - undorító állapotok az üzletben

Egy fővárosi húsüzlethez kapcsolódó egységben tartottak ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A helyszínen mintegy 6,5 tonna nem nyomon követhető terméket foglaltak le az ellenőrök, valamint – többek között higiéniai problémák miatt – felfüggesztették az egység tevékenységét.
Dzindzisz Sztefan, 2017. április 6. csütörtök, 08:32
Fotó: Napi.hu

Az egységben (Cinkotai Húsüzem Húsipari Feldolgozó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság, székhely: 1164 Budapest, Szakoly u. 27.) semmilyen nyomon követési rendszert sem vezettek, így a termékek eredete nem volt bizonyítható.

Az ellenőrök továbbá több higiéniai problémát is találtak az ellenőrzés során: a padozat, az oldalfalak és a mennyezet több helyen sérült, koszos, repedezett volt. A fűszerek tároltására és kimérésére használt helyiségben a munkapult erősen szennyezett, a mérleg koszos és rozsdás volt.

A termékek jellegének megfelelő elkülönített tárolást sem biztosították minden esetben, valamint az eszközfertőtlenítő nem működött. Az ellenőrzés idején a húsok bontására használt helyiségben, a maximálisan megengedett 12°C helyett, 15°C volt. (Nagy hatósági razzia indul - célkeresztben az Aldi, Lidl és társai.)

A dolgozók részére kialakított öltöző és szociális helyiség szintén koszos volt, továbbá hiányoztak a higiénikus kézmosás feltételei.

Az egységben a termékek készítésekor, az előírásoktól eltérően, fagyasztott alapanyagokat is felhasználtak. Az ellenőrök 55 tétel, jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszert (sonkát, kolbászt, pácolt félkész termékeket) foglaltak le, összesen mintegy 6 500 kg mennyiségben. Az egységből fővárosi és pest megyei húsüzletekbe, valamint hétvégi piacokra szállítottak.

A szakemberek a higiéniai és nyomon követési hiányosságok miatt az egység tevékenységét felfüggesztették, valamint elrendelték a termékek forgalomból történő visszahívását.

Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Rodent, 2017.04.06 09:55

@csaba1002: Jo kis dzsuvas husbol porkoltet fozni, az kell az igazi szittya magyaroknak :D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csaba1002, 2017.04.06 08:43

Magyar szemetet, magyar gyomorba!
Ezért vásárolok kizárólag a multiknál, ott minden agyon van ellenőrizve...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html