Rendkívüli gázóraleolvasás jön

A zavartalan átadás-átvétel és a pontos elszámolás érdekében rendkívüli gázmérő-leolvasásra számíthat az E.on földgázszolgáltását igénybe vevő és a Főgázhoz kerülő lakossági ügyfelek egy része az év hátralevő időszakában.
Napi.hu, 2015. augusztus 27. csütörtök, 17:22
Fotó: Napi.hu

Mivel 2016 január 1-jével az E.On Energiaszolgáltató Kft. egyetemes piacon kiszolgált földgázfogyasztó ügyfélkörét a Főgáz Zrt. átveszi, az E.On és a Magáz munkatársai - a normál leolvasási tevékenység mellett - rendkívüli gázmérő leolvasása céljából kereshetik fel az ügyfeleket az év hátralevő részében. Erre - szól az E.On közleménye - a zavartalan átadás-átvételi folyamat és az ügyfeleknek is fontos pontos elszámolás érdekében van szükség.

A szeptemberben induló rendkívüli leolvasási időszakban elsősorban azokat az ügyfeleit keresi fel a területileg illetékes elosztó társaság, ahol az éves leolvasásra a szolgáltatóváltást megelőző nyolc hónapnál régebben, azaz 2015 áprilisa előtt került sor. A rendkívüli leolvasást nem követi számla, a célja az, hogy pontosabbá váljon az átadás időpontjában készített elszámolás. Emellett az előre fizetős mérőket is leolvassák és átállítják a szolgáltató munkatársai, igazodva a januári átadás-átvétel feltételeihez.

A rendkívüli leolvasásban érintett mintegy 37 ezer ügyfelet a leolvasás várható hónapját megelőző napokban előzetesen, írásban tájékoztatja a szolgáltató.

A szolgáltatóváltást megelőzően a mérővel rendelkező ügyfeleknek lehetőségük lesz óraállásukat bediktálni a 2015. december 1 - december 31. közötti időszakban. Erről a szolgáltató szintén időben tájékoztatni fogja az ügyfeleket.

Fontos, hogy a leolvasók minden esetben fényképes igazolvánnyal igazolják magukat, és kizárólag a mérő gyári számát, valamint az aktuális óraállást rögzítik kézi adatrögzítő készülékkel, készpénzbefizetéseket nem kérnek, és nem fogadnak el.

A szolgáltatóváltás nem érinti az E.ON csoport árampiaci ügyfeleit (sem a lakosságit, sem a versenypiacit), illetve nem érinti a gáz versenypiaci ügyfeleit sem, számukra a vállalatcsoport az eddigiek szerint biztosítja a szolgáltatást.

HOZZÁSZÓLÁSOK